Emite Make Up

November, 2016

Oavsett om du arbetar professionellt eller önskar kvalitetsprodukter för eget bruk är Emite Make Up det självklara valet för dig.

  • “Produkterna är framtagna mot makeupartistens krav på pigmenthalt och long lasting effekt, perfekt för studioarbete och professionellt salongsbruk. För dig som är privatperson kommer du uppleva produkter i högsta klass både när det gäller applicering, den behagliga känslan på huden och hållbarheten som räcker hela dagen. Vi har dessutom uteslutit parfym i de allra flesta produkter eftersom detta är den största källan till allergi och hudirritation”

Inom makeup är pigment en av de viktigaste beståndsdelarna. Pigment är grunden för de flesta makeup produkter, lika viktigt är vilken typ av pigment som används, hur stor mängd som är optimal och hur den bearbetas. Beroende på vilket resultat som önskas finns olika lösningar på framställning och bearbetning.

  • “För oss är god etik lika viktigt som kvalitet. Från råvara till färdig och paketerad produkt, arbetar vi aktivt med etik- och moralfrågor som berör vår produktion”

Förutom kosmetika så är vårt största intresse färg. Hur man använder den och vad den utstrålar. Vissa färger står för olika känslor. Rosa står för moderlig kärlek, röd för passion och hetta, grön för närhet, vilja, trygghet och förtroende. Historien berättar hur människan genom alla tider använt sig av färg med inspiration från naturen.